Filipović: Imamo šansu jedino ako većina nas kaže NE daljem uništavanju Budve

“Ovih dana aktuelizuje se prodaja državne imovine u Buljarici. Već dugo se priprema prodaja ovog dijela obale, koji se nalazi u blizini granične linije Budve i Bara. Kada se stalo sa Kraljičinom plažom, nastavilo se sa Buljaricom koja se naslanja na nju i brdo Dubovica.

Za razliku od prvog projekta koji je zaustavljen odustajanjem investitora koji nisu imali strpljenja da sačekaju konsenzus glavnih političkih aktera u Crnoj Gori, ovdje izgleda imamo saglasnost svih strana koje su se ranije sukobile, jer je predsjednik glavnog kontrolno-pravnog tijela SDP, Nikola Martinović, zastupnik Vlade u ovom poslu.

Gospodin Martinović će od ovog posla da prihoduje milion eura, a odbornici SDP koji su već jednom nogom u drugim partijama, iz udobne pozicije glasa koji ne odlučuje, protestiuju u saopštenjima za javnost koja treba da obmanu Petrovčane.

Cijeli proces oko Buljarice bolje je isplaniran jer je jedan dio ljudi zadovoljen donošenjem DUP-a Buljarica 1, a Mitropolija kao jedan od krupnijih vlasnika zemljišta dala blagoslov iz svojih razloga.

Nije problem u prodaji državne imovine, niti u privlačenju stranih investicija otkuda god da one dolaze. Problem je u nepovjerenju koje imamo prema institucijama koje se tim poslom bave. Problem je u licemjerstvu koje zastupa javni interes sve dok se on ne kosi sa uskim ličnim.

Zato je Budva 2020 na današnjem upravnom odboru jednoglasno odlučila da podrži protest koji organizuju građani i budvanska opozicija.

Zato bi bilo dobro da se što veći broj Budvana pojavi na protestu ispred Akademije znanja. Nebitno koje boje nosimo, jesmo li ili ne učestvovali u vlasti, ogriješili se o Budvu ili ne. Jedino ako većina nas kaže NE daljem uništavanju Budve, imamo šansu”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Ljubomir Filipović, predsjednik fondacije Budva 2020.

Izvor: RTV Budva